Подоляк розповів, чи є в Європі розкол проукраїнської позиції

Радник голови Офіса президента Михайло Подоляк заявив, що, попри пропозиції низки країн піти на поступки, розколу проукраїнської позиції в Європі немає.

Водночас спостерігаються прояви російської лобістської мережі. Про це він розповів в ефірі телемарафону UAразом.

“Сьогодні немає розколу проукраїнської позиції в Європі. Є певні підняття голів з боку російської лобістської мережі”, – зазначив він.

За його словами, Європа не позбулася страху перед Росією. Зокрема, там все ще бояться застосування зброї масового ураження, наприклад, тактичного ядерного удару.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Путіна очікують, що Україна визнає окупацію частини території

Подоляк підкреслив, що в Європі хочуть повернутися до звичайного життя, займатися бізнесом і отримувати тіньові кошти від РФ. Однак європейці починають розуміти, що війна може затягнутися. Саме тому прагнуть знайти можливість її закінчити завдяки поступкам з боку України.

Однак це не влаштовує українську сторону, адже в нас вистачить сил протистояти ворогу.

“Ви ж пам’ятаєте, що в перші тижні вони всі очікували: чи станемо ми на коліна, чи впадемо. Чи Київ впаде за три дні, чи за сім. Вони нам не допомагали, тому Україна може втримати цей удар”, – підсумував Подоляк.

На Всесвітньому економічному форумі в Давосі ексдержсекретар США Генрі Кіссінджер заявив, що Україна повинна йти на переговори з Росією, навіть якщо треба віддати частину своєї території. Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 91-го дня війни Росії проти України наголосив, що світ виявився не готовим до такого конфлікту, а українці мають зробити все, щоб нашу державу брали до уваги.

Read Previous

На Запорізькому напрямку окупанти посилено гатять по позиціях ЗСУ

Read Next

Путін не бажає здавати позиції: у ГУР анонсували затягування війни

Most Popular