Що зараз відбувається на фронті: показали свіжі карти бойових дій

Російське військове керівництво залучило на фронті на Донбасі обмежені відносно якісні елементи приватної військової компанії “Вагнер” до наступу на Авдіївку. Потенційно це потрібно ворогу для посилення останніх обмежених тактичних успіхів у цьому районі Донеччини.

Російські сили досягли незначних успіхів навколо Сватового на Луганщині. Російська армія продовжує наземні атаки вздовж лінії Куп’янськ Сватове Кремінна, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Водночас російські війська продовжували наземні атаки в Бахмуті та його околицях, де досягли певного прогресу.

“Чутки про звільнення з посади командувача Східного угруповання військ РФ генерал-полковника Рустама Мурадова спричинили стриманий і цинічний резонанс у російському інформаційному просторі. Російські так звані військові блогери також стримано відреагували на заяву російського диктатора Володимира Путіна про розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусі, підкреслюючи, що повідомлення Кремля спрямовані на західну, а не на внутрішню аудиторію”, йдеться у щоденному звіті аналітиків США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої за Бахмут та Авдіївку: останні новини з передової від ЗСУ

Зараз триває найінтенсивніша фаза боїв за Бахмут. Українське командування прораховує усі варіанти дій. Водночас російські окупанти кидають туди значні ресурси, чим найближчим часом планують скористатися Збройні сили України.

Російські війська продовжують наземні обстріли на лінії Авдіївка Донецьк.

“Росія все частіше розгортає елементи звичайних формувань по частинах уздовж усієї лінії фронту, зокрема на півдні України. Влада РФ також продовжує формувати нові добровольчі батальйони, підпорядковані іррегулярним формуванням”, додають експерти ISW.

Рік тому в Бахмуті на Донеччині вирувало життя. Зараз місто фактично перетворили на руїни. Від серпня минулого року Збройні сили України мужньо тримають оборону, не даючи російським загарбникам окупувати Бахмут. Військовослужбовці з 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр” показали, який вигляд місто зараз має з висоти пташиного польоту.

Read Previous

Скалічений окупантами волонтер з Польщі помер у Києві

Read Next

Окупанти хочуть створити в Бердянську курорт для військових – міськрада

Most Popular