Генштаб розповів про ситуацію на фронті станом на вечір 10 лютого: ключове зі зведення

Протягом доби підрозділами ракетних військ завдано ударів по трьох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, одному пункту управління та двох артилерійських засобах противника.

Протягом доби відбулось 87 бойових зіткнень. Про це ввечері 10 лютого повідомив Генштаб ЗСУ.

Водночас ворог активно застосовує авіацію та квадрокоптери типу FPV, проводить штурмові дії за підтримки бронетехніки.

Загалом росіяни завдали три ракетних та 43 авіаційних ударів, здійснили 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ “демобілізували” майже тисячу окупантів – нові дані про втрати РФ

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 22 атаки в районах Новобахмутівки, Авдіївки та ще 10 атак біля Сєверного, Тоненького та Невельського Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога неподалік Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області. Тут окупанти 31 раз намагалися покращити тактичне положення.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито шість атак біля Тернів, південно-східніше Виїмки, Роздолівки Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито дев’ять атак поблизу Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області, де ворог безуспішно намагався покращити тактичне положення.

На Шахтарському напрямку нашими захисниками відбито атаку ворога біля Водяного Донецької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби здійснено одну безуспішну спробу штурму позицій наших військ.

На Куп’янському та Запорізькому напрямках ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Російські загарбники зосередили основні зусилля на Авдіївському напрямку.

Їхній задум – встановити контроль над логістичними шляхами ЗСУ. Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) “Таврія” бригадний генерал Олександр Тарнавський в Telegram.

Тарнавський запевнив, що логістичне постачання продовжує здійснюватися.

За його словами, минулої доби в операційній зоні ОСУВ “Таврія” противник завдав 17 авіаударів, здійснив 57 штурмових дій і 599 артобстрілів.

При цьому загальні втрати ворога становили: 361 окупант і 13 одиниць військової техніки.

Read Previous

Зеленський призначив заступників Сирського та Баргилевича

Read Next

Стало відомо, яка сім’я загинула у вогні внаслідок російського удару по Харкову

Most Popular